Uitgebreid zoeken
 

Hét startpunt voor Nederlands getinte stockfoto's en -illustraties

Ben je op zoek naar foto’s van echt Nederlandse plaatsen en onderwerpen? TypicalMedia heeft een snel groeiende collectie stockfoto's, met veel typisch Hollandse plaatjes. Nederlandse beelden van hoge kwaliteit, tegen zeer voordelige tarieven. Download losse afbeeldingen meteen na aanschaf, of kies voor een voordelig geprijsde collectie op cd- of dvd-rom. Nieuwsgierig? Lees meer...


Get Adobe Flash playerRond het IJsselmeer
Marken is een voormalig eiland in het IJsselmeer dat sinds 1957 via een smalle dam met het vasteland verbonden is. Marken was van origine een vissersdorp, maar is tegenwoordig vooral een belangrijke toeristische trekpleister. De opvallende klederdracht heeft daaraan zeker bijgedragen. Maar vooral de karakteristieke houten huizen op palen of op werven (kunstmatige verhogingen) zijn debet aan deze wereldwijde bekendheid.Op veel plaatsen langs de kust van Nederland zijn trappen aangelegd op dijken, zodat men kan genieten van het uitzicht vanaf de dijk.
Het voormalige eiland Schokland is nu deel van de Noordoostpolder en sinds 1995 is het door de UNESCO aangewezen als Werelderfgoed. Het kerkje op de foto staat in het voormalige buurtschap Middelbuurt op Schokland. Er is tegenwoordig een archeologisch museum in gevestigd.Bij het aanleggen en onderhouden van oeverbeschermingen langs waterwegen in Nederland worden verschillende technieken gebruikt zoals houten walbeschoeiingen, damwanden, steenbestortingen, betonblokkenmatten, etc.
IJburg is een woonwijk in aanbouw in het oosten van Amsterdam. De in het IJmeer gelegen wijk is op kunstmatige eilanden gebouwd en kent een zeer rechthoekig stratenpatroon. Het monument op de Afsluitdijk in de vorm van een uitkijktoren is een ontwerp van de architect Dudok. De Afsluitdijk is een onderdeel van de Zuiderzeewerken. In 1927 werd begonnen met de aanleg en 1932 werd het laatste sluitgat gedicht. Een jaar daarna werd de dijk opengesteld voor het wegverkeer. Feitelijk is het geen dijk maar een dam.
Jachthaven in HoornMonnickendam is in de 13de eeuw onstaan uit enkele kloosters en kreeg in 1355 stadsrechten. De Waag, waar vroeger vooral kazen en graan gewogen werd, dateert van 1666 en is te vinden bij de Waterlandse sluis. Tegenwoordig zit er een restaurant in het gebouw. De speeltoren op de achtergrond dateert uit het begin van de 16de eeuw.