Uitgebreid zoeken
 

Hét startpunt voor Nederlands getinte stockfoto's en -illustraties

Ben je op zoek naar foto’s van echt Nederlandse plaatsen en onderwerpen? TypicalMedia heeft een snel groeiende collectie stockfoto's, met veel typisch Hollandse plaatjes. Nederlandse beelden van hoge kwaliteit, tegen zeer voordelige tarieven. Download losse afbeeldingen meteen na aanschaf, of kies voor een voordelig geprijsde collectie op cd- of dvd-rom. Nieuwsgierig? Lees meer...


Get Adobe Flash playerRond het IJsselmeer
Een vroeg 17de-eeuwse gevelsteen van een woning aan het Noordeinde in Monnickendam. Monnickendam is in de 13de eeuw onstaan uit enkele kloosters en kreeg in 1355 stadsrechten.Zicht op het IJsselmeer. Op de voorgrond stokken waaraan fuiken bevestigd zijn.
Monnickendam is in de 13de eeuw onstaan uit enkele kloosters en kreeg in 1355 stadsrechten. De Waag, waar vroeger vooral kazen en graan gewogen werd, dateert van 1666 en is te vinden bij de Waterlandse sluis. Tegenwoordig zit er een restaurant in het gebouw. De speeltoren op de achtergrond dateert uit het begin van de 16de eeuw.Een oude bunker bij Den Oever.
Het voormalige eiland Schokland is nu deel van de Noordoostpolder en sinds 1995 is het door de UNESCO aangewezen als Werelderfgoed. Op de foto de voormalige haven van het eilandje, die nu midden in de polder ligt. Tegenwoordig grazen er koeien in de Oude Haven.In 1932 werd de Zuiderzee afgesloten door de Afsluitdijk en de Zuiderzee werd IJsselmeer. In de Afsluitdijk zijn bij Den Oever en Kornwerderzand schutsluizen en uitwateringssluizen aangelegd. Door de schutsluizen is scheepsverkeer mogelijk tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. Bij eb lozen de uitwateringssluizen het toestromende water, uit o.a. de IJssel, de Vecht en de Eem en regenwater, op de Waddenzee.
Gevel van de De Waag in MonnickendamIn 1932 werd de Zuiderzee afgesloten door de Afsluitdijk en de Zuiderzee werd IJsselmeer. In de Afsluitdijk zijn bij Den Oever en Kornwerderzand schutsluizen en uitwateringssluizen aangelegd. Door de schutsluizen is scheepsverkeer mogelijk tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. Bij eb lozen de uitwateringssluizen het toestromende water, uit o.a. de IJssel, de Vecht en de Eem en regenwater, op de Waddenzee.