Uitgebreid zoeken
 

Hét startpunt voor Nederlands getinte stockfoto's en -illustraties

Ben je op zoek naar foto’s van echt Nederlandse plaatsen en onderwerpen? TypicalMedia heeft een snel groeiende collectie stockfoto's, met veel typisch Hollandse plaatjes. Nederlandse beelden van hoge kwaliteit, tegen zeer voordelige tarieven. Download losse afbeeldingen meteen na aanschaf, of kies voor een voordelig geprijsde collectie op cd- of dvd-rom. Nieuwsgierig? Lees meer...


Get Adobe Flash playerRond het IJsselmeer
Vuurtoren bij de AfsluitdijkUitzicht over het IJsselmeer vanaf het Rode Klif bij Warns. Het Rode Klif dankt zijn naam aan het hoge gehalte van rode kalk in het, door het gletsjer-ijs achtergelaten, keileem. In de veertiende eeuw, ten tijde van de grote slag bij Warns tussen de Friezen en de Hollanders, was het klif nog een steile rotswand van negen meter hoog en tweehonderd meter lang. Tegenwoordig is het Rode Klif begroeid en vrij vlak, hoewel je nog steeds een mooi uitzicht over het IJsselmeer hebt.
Bij het aanleggen en onderhouden van oeverbeschermingen langs waterwegen in Nederland worden verschillende technieken gebruikt zoals houten walbeschoeiingen, damwanden, steenbestortingen, betonblokkenmatten, etc.Marken is een voormalig eiland in het IJsselmeer dat sinds 1957 via een smalle dam met het vasteland verbonden is. Marken was van origine een vissersdorp, maar is tegenwoordig vooral een belangrijke toeristische trekpleister. De opvallende klederdracht heeft daaraan zeker bijgedragen. Maar vooral de karakteristieke houten huizen op palen of op werven (kunstmatige verhogingen) zijn debet aan deze wereldwijde bekendheid.
Sluiscomplex nabij Enkhuizen.Tussen Medemblik en Enkhuizen vaart deze salonboot over het IJsselmeer. Goed te combineren met een ritje met de museumstoomtram Hoorn-Medemblik.
In 1932 werd de Zuiderzee afgesloten door de Afsluitdijk en de Zuiderzee werd IJsselmeer. In de Afsluitdijk zijn bij Den Oever en Kornwerderzand schutsluizen en uitwateringssluizen aangelegd. Door de schutsluizen is scheepsverkeer mogelijk tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. Bij eb lozen de uitwateringssluizen het toestromende water, uit o.a. de IJssel, de Vecht en de Eem en regenwater, op de Waddenzee.Marken is een voormalig eiland in het IJsselmeer dat sinds 1957 via een smalle dam met het vasteland verbonden is. Marken was van origine een vissersdorp, maar is tegenwoordig vooral een belangrijke toeristische trekpleister. De opvallende klederdracht heeft daaraan zeker bijgedragen. Maar vooral de karakteristieke houten huizen op palen of op werven (kunstmatige verhogingen) zijn debet aan deze wereldwijde bekendheid.