Uitgebreid zoeken
 

Hét startpunt voor Nederlands getinte stockfoto's en -illustraties

Ben je op zoek naar foto’s van echt Nederlandse plaatsen en onderwerpen? TypicalMedia heeft een snel groeiende collectie stockfoto's, met veel typisch Hollandse plaatjes. Nederlandse beelden van hoge kwaliteit, tegen zeer voordelige tarieven. Download losse afbeeldingen meteen na aanschaf, of kies voor een voordelig geprijsde collectie op cd- of dvd-rom. Nieuwsgierig? Lees meer...


Get Adobe Flash playerRond het IJsselmeer
Twee boten liggen voor onderhoud op de helling van een scheepswerf in de vissersplaats Urk.Standbeeld van de steenzetter. Ter gelegenheid van 50 jaar Afsluitdijk werd in 1982 het beeld de "Steenzetter" van Ineke van Dijk geplaatst. De Afsluitdijk is een onderdeel van de Zuiderzeewerken. In 1927 werd begonnen met de aanleg en 1932 werd het laatste sluitgat gedicht. Een jaar daarna werd de dijk opengesteld voor het wegverkeer.
Boven water wordt de locatie van een fuik gemarkeerd door een aantal lange stokken.De Ketelbrug over het Ketelmeer werd in 1970 opgeleverd en was toen één van de grootste bruggen van Nederland. Dagelijks rijden er ongeveer 35.000 auto's over de Ketelbrug.
Jachthaven in HoornHet monument op de Afsluitdijk in de vorm van een uitkijktoren is een ontwerp van de architect Dudok. De Afsluitdijk is een onderdeel van de Zuiderzeewerken. In 1927 werd begonnen met de aanleg en 1932 werd het laatste sluitgat gedicht. Een jaar daarna werd de dijk opengesteld voor het wegverkeer. Feitelijk is het geen dijk maar een dam.
De Krabbersgatsluis bevindt zich in de Houtribdijk bij Enkhuizen. De sluis vormt een verbinding tussen het IJsselmeer en het Markermeer. Het complex is aan het eind van de jaren '60 gebouwd en in 1971 in gebruik genomen.  In de Afsluitdijk zijn bij Den Oever en Kornwerderzand schutsluizen en uitwateringssluizen aangelegd. Door de schutsluizen is scheepsverkeer mogelijk tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. Bij eb lozen de uitwateringssluizen het toestromende water, uit o.a. de IJssel, de Vecht en de Eem en regenwater, op de Waddenzee.